Med ett steg i taget så kommer man fram!

Det är min tro att jag är där jag måste vara för att komma ett steg fram. Att osynliga steg är nog så kraftfulla som dem som alla ser. Kanske ännu mer, faktiskt!

Jag tror att vi alla – från där vi är – kan ta ett steg till med det vi har. Att ingenting fattas. Att leva i glädje över det man har  – istället för brist  – och ta vara på det, det kallar jag att vara “tavarlig”. Efter min gamla mormorsmor.

Om man är i en situation där man bara ser trappor eller uppförsbackar omkring sig så tänker jag att det betyder inget annat än att Livet anser mig nu redo att ta ett steg till. Mot större mognad, självinsikt, självförtroende, utveckling… I den där uppförsbacken kan man behöva hjälp också – säger inget annat – men att stilla se sig omkring med öppna och tacksamma ögon brukar vara bra nog för att ta ETT steg till emot det liv man vill ha.

Att leva tavarligt är spännande och roligt. Som att bli barn på nytt. Världen ligger öppen, tomten älskar alla barnen och jag kan allt jag vill. Som vilken femåring som helst!

Vill du veta mer så häng kvar och återkom till tavarlig.se för jag tänker dela med mig av hur jag gick från energilös till pigg. Kostnadsfritt och utan piller. Vi har vad vi behöver för att ta nästa steg. Ett steg i taget så kommer man fram. Lev tavarligt – lev lyckligt. Lär känna din energifabrik! Den existerar inne i cellerna och vet du inte hur de fungerar så är det troligt att du aldrig får uppleva den kraft du söker. Allvarligt, eller hur?

Finns det då inget som är omöjligt? Det finns definitivt det som verkar omöjligt. Som att bli frisk och pigg när man inte kunnat lita på sig i decennier utan energin verkar göra som den vill och helt oförberett är man däckad i veckor. Som att sömnen uteblir och magen protesterar mot nästan all mat och man inte orkar vara bland folk och kroppen värker av allt och ingenting.

Just nu har jag inte de problemen och kreativiteten är på topp. Mitt nuvarande problem är istället att  jag tycker att det är jobbigt att göra hemsidor! Det känns irriterande och övermäktigt och det har länge hindrat mig att skriva och dela med mig av det som är viktigt. Men nu har jag bestämt mig för att gå ett steg till med det jag har. Det brukar alltid betyda att jag måste ta mig tid att utforska det som är ett problem för mig. Så antingen fattar jag tillräckligt själv med tiden eller kommer det en generös ängel med kunskaper om ämnet infarande och hjälper mig. Vilket som går bra – men jag är väldigt glad för änglar. 🙂

Men ett steg i taget så kommer man fram. Det har jag lärt mig de senaste fem åren och det är det jag vill dela med dig. Ge vad jag kan för att du ska få hopp och kraft. Och känna att du har vad du behöver för att ta dig ett steg till. Och när du väl är där – ja, då gäller samma princip. Låt lugn vägleda dig. I stress blir det sällan gjort. Det är det jag vill dela med dig! Och jag har genom åren fått en ganska bra verktygslåda som du får dyka in i när du vill.

Återvänd hit till www.tavarlig.se – det kommer mer. Mycket mer.

Kanske vill du börja med att rita eller skriva ner en bild av vart du vill komma. Din inre drömresa – och / eller din yttre. Min trappa var över 100 trappsteg lång. Det kändes i knäna. Men med ett steg i taget kom jag fram. Till Sacre Coeur – den vackra vita byggnaden som skickar sitt ljus över hela Paris. “Heliga hjärtats basilika.” Vad har du i ditt hjärta – och skulle du vilja ta ett steg åt rätt håll?