Energi är sånt man vill ha

“Man ska dela med sig”, påminner mitt barnbarn Felicia mig. Därför tar jag mig tid att dela med mig nu så fort jag har en chans. Jag har länge längtat efter en sak – och nu har jag den!! Och nu vill jag berätta nåt viktigt för dig! Hur jag kombinerar två viktiga tankar för bättre hälsa och välmående:

1.) Energi skapas i mitokondrierna i våra celler. Man blir orkeslös och/eller sjuk förr eller senare  om inte mitokondrierna får vad de behöver. Syre till cellerna och mitokondrierna kan skapa energi av bästa bränslet fett. Så jag är hyfsat noga med att jag andas rätt – för att på det viset använda fettet till energi och reparation istället för att ha det till hängande som en “fat-suit”. Mer om underbara Medveten Andning i andra inlägg.

2.) I decennier har jag tänkt på en sak – från och till. Oftast när jag gett mig själv zonterapi och önskat att resultaten skulle komma lite snabbare. (Massage på fötternas zoner som relaterar till zoner i kroppen. T ex massera stortån – som att massera inuti huvudet. Gillar det där – för hur ska jag annars komma åt? 😉 )

1+2  Min nya kombination!

Medveten Andning är under för kroppen – med kunskap om andningens fel och rätt får man koll på syresättningen – dag och natt. Men gamla fel kan behöva lite mer hjälp – förstås medan man andas medveten rätt och bäst. Hjälpa cellerna ännu lite mer att skapa flöde och energi, helt enkelt. Och jag som i över trettio år har älskar enkelheten och kraftfullheten i zonterapi – här har jag min perfekta kombination. 

Så – I förra veckan hade jag äntligen saken jag tänkt på så länge i min hand! Novafon SK 1 Power. 

Jag har lidit länge av följderna av borrelia, utmattning,värk, ögonproblem, artros mm och nu tänker jag lägga tid på att behandla mig med denna Novafin SK 1 Power och dagligen – åtminstone fram till den 17 maj –  skriva vad som eventuellt kan komma att hända i kroppen. Men frågan är – var ska jag börja?

Tisdagen den 24 april 2018

I förrgår  – den 24 april – däckade jag plötsligt helt (tar ut mig medan jag har roligt  – det är min specialitet) och orkade inte jobba (skriva på boken om Mor Lisa och “släktforskning light”), det var då jag kände att nu  är det dags att passa på att prova Novafonen. (Orkade ju inget annat.) Gjorde det. Från och till under kvällen. Det vibrerar härligt. Min önskelista består av flera punkter men vill oerhört gärna bli av med det onda i mitt knä – sedan 10 år tillbaka  (men innan dess opererad menisk 1984) – och resterna av min “borrelia-hjärna” som trots enorma framsteg senaste åren har en hel del kvarglömt i “dimman”. Så jag la mest tid på att behandla stortån. (Höger tå fick en yttre skada 1998  – sen kom borrelian 2002 – och så var det kört. Och min stortå är stum, okänslig, har ständiga nagelproblem och som bedövad – liksom huvudet, lite trögt.) Men genast börjar det hända grejer!!! (Så jag tänkte – bäst att dokumentera! Kanske fler vill veta!?)

Onsdagen den 25 april

  • I går morse  – den 25 april – sprang jag som vanligt ner för trappan – och märkte att jag inte hade ont som jag brukar.  (Springer gör jag alltid för jag har i mig att det skulle vara bra på något sätt – och det är roligt med fart och fläkt även om det känns.) Bägge knäna har artros och lite ont  – men bara det högra är helt omöjligt att vika ihop. Hur som helst – kul att det inte gjorde ont utan bara var lite trögt som vanligt!
  • Jag gjorde “De fem tibetanerna” (typ Yogarörelser som jag återigen satte igång för ett par dagar sedan) och märkte att oj, vad har hänt – så ljus och stark och rak jag känner mig!

På eftermiddagen – trött igen – använde Novafonen från och till under eftermiddag och kväll. Inte mer än 20 minuter i taget – men några gånger. På stortån mest men lite i huvudet och runt knät ett par varv.

Torsdagen den 26 april

  • Idag på morgonen  – 26 april – vaknade jag pigg och hade sovit en hel natt, De två går aldrig ihop. Antingen har jag sovit en hel natt – eller vaknar jag pigg. (Men efter en tid sådär tar energin slut väldigt snabbt.)
  • Behandlade mig med Novafonen lite från och till medan jag läste.
  • Sprang i vanlig ordning ner för trappan när det var dags för morgonpromenaden ihop med maken. Väl ute på vägen kom jag på något – jag kände inte ens av knäna idag!
  • På promenaden kände jag mig fantastisk, Med lätthet och svikt i knäna gick jag som en tjugoåring (fast jag överdriver säkert, för det var alltför länge sedan jag var tjugo!) i en kvart. Sen svullnade plötsligt knät – som det ofta gör. Inga problem att gå dock – bara lite mindre svikt. Och jag noterade att det kändes som om det var “trafikstockning” i blodcirkulationen ovanför och nedanför knät. Så knät vill ha hjälp, helt klart! Men en sak som var helt ny – det bubblade i mig som av energi genom hela kroppen när jag gick iväg. Det har jag aldrig känt förut. Nu är det spännande tider! Tid för mer energi – sånt som väl alla vill ha!? 🙂

Fredagen den 27 april

Igår på kvällen satt jag vid datorn i 3½ timme utan att sakna glasögonen! Trodde jag hade dem på mig. WOW – vilken förbättring – jag som får lätt ont i ögonen och inte ser bra alls när jag blir trött. Som jag blir snabbt. Men senare upptäckte jag att så väldans bra var det inte – för jag såg inte händerna klart – fingertopparna helt suddiga.och när jag öppnade en bok var allting dubbelt.. och nu denna morgon ser jag inte dubbelt men väldigt svagt. Spännande! Jag tror att vatten är viktigt – ofta – speciellt när man behandlar sig. Ska föra ut orenheter ut kroppen – en utrensning är nödvändig. En kanna vatten och ett glas får bli lösningen på det. Nära mig. En annan grej som borde åtgärdas är min långa rad av knutor på armar och be. (Upptäckte dem 2003 första gången – då en sköterska på kirurgavdelningen pratade om att hon hade just opererat bort sina!)  Bl a en tjock sträng på undersidan av låret – en del knutor som spelkulor i storlek. “Körde” lite på dem med plattan igår kväll. Och idag kändes det lite mer blodförsörjning där när jag gick morgonpromenaden. Samma ben som mitt onda knä så jag tror detta kan hjälpa till.

Ytterligare en sak: Jag sov länge (6 ½ timmar ca) och vaknade gott! Igen! 🙂 Ska satsa på att gå och lägga mig ännu tidigare och kanske sova 8 timmar och vakna utsövd och glad! Det skulle vara något, det!! Så spännande livet är, alltså! 🙂

Mål för dagen: Dricka mer, somna tidigare. För att vakna kl fem – utsövd – kanske jag borde sova klockan nio. Usch – det låter förfärligt tidigt….. Att somna genast ger ingen bra sömn – vill gärna ligga en halvtimme innan. Det här låter inte alls lockande i mina öron. Jag längtar inte efter att lägga mig så tidigt. Jag längtar efter att vara utsövd (hållbart utsövd) efter en kort natts sömn – men det kanske är dumt. Så antingen får jag börja med att stiga upp senare eller lägga mig tidigare…. Vi får se.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *