Tänk om….

 

Det var på denna campingplats utanför Ringsted i Danmark som en fras satte sig i mitt huvud och jag liksom vaknade upp. Efter det blev aldrig livet detsamma. Det brukar bli så att i samma stund man förstått något så kan man inte gå tillbaka. Man blir aldrig densamma. Du känner säkert igen tankarna:

Tänk om … det vore si eller så.

Tänk om … jag inte saknade det där eller detta?

Tänk om… jag hade varit som honom eller henne!

Tänk om, ja, tänk om!!

Tänk på ett annorlunda sätt. Gör om gör rätt! Gör rätt för dig!

 

Tänker du på att dina tankar är något fysiskt som skapar dig? De ger upphov till dina känslor – om du tillåter – och dina känslor kommer att avslöja dig, röja dig – eller förhöja dig! Du väljer – jag väljer. Vi väljer – om vi tänker om.

Jag stod vid duscharna på denna Skovly campingplats då jag la märke till lite olika ordspråk målade på väggarna. På danska, förstås.

“Om du gör som du alltid har gjort får du de resultat som du alltid har fått. Vill du ha ett annat resultat får du göra på något annat sätt.” Att det var på danska var faktiskt inte illa.  Det var bättre så – svenska ord har en tendens att snabbt försvinna i mängden. Kanske för att de är så vanliga. Men de här  orden – som jag var tvungen att fundera lite över – de tog skruv! Och de fäste sig i mig. Kanske var det då det verkligen gick upp för mig att jag verkligen har en chans att förändra min vardag, mitt jag, mina känslor –  min värld!

“Förmågan att tänka annorlunda än i går skiljer den vise från den envise.” John Steinbeck.

“Change is hard at first, messy in the middle and gorgeous at the end.” Robin Sharma

Det går som ett sus över världen just nu. Du kan ändra ditt liv – om du vill ändra dina tankar-

Tänk om!

Lycka till att tänka om!  <3