Springa i trappor på utandning

Sprang i trappor gjorde jag i Paris mestadels. I förra veckan. Mer än någonsin tidigare. Det finns en ohygglig massa trappor, kullar och backar i Montmartre – vet väl du som varit där och vill du säkert veta som tänker dig ditåt.  Jag kom på den briljanta idén att kombinera stadsrundvandring med träning och sprang i full fart uppför i stort sett alla trappor jag såg – på utandning. Vilka trappor som helt duger. Men är det nittio trappsteg i en enda trappa så vila när du känner för det. Det gjorde jag. Utan att skämmas.  Där fanns fina målningar att studera noggrant tills andan kommit ikapp. Se ovan – som gör det värt att ta -Metron och sen få gå på “insidan” upp för kullarna till Montmartres förunderliga utsiktsplatser! MEN vad jag vill säga med det är att när man ska göra något ansträngande så ska man se till att göra det på uuuuutandning. Då får man så mycket mer kraft! Det gick förnämligt – och jag blev så stark och smidig dessa dagar  – som sen fortsatte i Normandie – så jag kan knappt tro det själv! Rekommenderas varmt! Det kallas “lågintensiv träning”. Det sliter inte på kroppen – det bygger upp!

PS! Inandning måste du göra lite då och då också förstås – lite kort. Låt det bara hända.  Inga stora flåsiga sådana. Om du känner det så – lugna ner farten lite. Och andas endast med näsan! Annars välter du lugn-och-ro-systemet på ända och skapar stress i stället för styrka.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *