Tavarlighet

Välkommen till Tavarlig.se!

Det enkla är det stora –  tavarlighet är rikedom!

Ordet tavarlig fick jag från min mormorsmor Lisa som föddes 1890 i den blekingska staden Karlskrona. Uttrycket betyder som det låter – att man tar vara på det man har. Lisa växte med starka nypor, gott humör och lärde sig njuta av det livet bjöd. Alltid mån om att ta hand om dem som kom i hennes väg. Det lilla hon hade verkade alltid räcka till!

Att jag vill sprida tavarlighet beror på att jag märker att det gör skillnad i mitt och andra människors liv med sådana tankegångar. På ett mirakulöst sätt verkar allt det goda växa i närheten av en tavarlig, glad och tacksam själ. Du ser henne här och du kommer att få höra mycket mer om henne framöver. Boken om Mor Lisa verkar bli en serie som ska hjälpa andra att hitta det stora i det lilla och göra en höna av en fjäder.

I takt med att man tränar sina tavarliga muskler vågar man mer och mer lita på att man har det man behöver för att komma ett steg närmare det man önskar! Man söker inte efter brister. Man låter inte brister dominera livet! Det är så det blir roligt och njutbart att leva.

Ett tavarligt liv är ett hållbart liv. Visst kan det menas med att ta vara på gamla kläder, ogräs och utgången mjölk. Och att man inte slösar och slänger i onödan. Men det finns mer, mycket mer att ta vara på och att vara tavarlig med.

Om tavarlighet med sina osynliga krafter lärdes ut redan till små barn skulle det hjälpa dem att hitta sina starka sidor, förgylla livet och samtidigt bespara dem många onödigt svåra stunder.

Tavarlighet kommer ifrån tacksamhet och en tro på att vi har vad vi behöver för att kunna gå ett steg till.  Och ett till…

Om det som saknas dig har försvunnit helt osynligt någonstans då tror jag att det är där du hittar det. I det osynliga. Var skulle det annars vara? Våra krafter ligger i att vara tavarliga med det vi har i oss och omkring oss! Vara goda förvaltare, helt enkelt.

Med ett tavarligt sätt närmar vi oss en plats i livet där inget fattas. En hållbar kropp, en hållbar planet, hållbara relationer, ett hållbart jag och närhet till livet självt! Vad kommer du på som är gratis och för alla och ytterst värdefullt?

Hör av dig om du vill gästblogga här på Tavarlig.se! Ju fler som vill dela det som är tavarligt desto tryggare och rikare blir livet! Kontaktuppgifter till mig hittar du här! 

Välkommen att höra av dig! Med kärlek,

Madeleine