Tavarlig

Hejsan och välkommen till Tavarlig.se!

Min mormorsmor Lisa lärde sig som ung föräldralös piga att ta tillvara det livet bjöd. Hon blev en tavarlig kvinna och kunde sen med glädje i sinn’ ta hand om både sig och de sina på det lilla hon hade. Och på ett mirakulöst sätt växer allt gott i närheten av en glad och tacksam själ.

Vi andra som försöker vara tavarliga strävar förstås efter att upptäcka våra möjligheter i det ofta lite lätt dolda överflödet – istället för att utforska eventuell brist tills det står en upp i halsen,

Och i takt med att man tränar in sig i denna underbara konst vågar man mer och mer lita på att man har det man behöver för att komma ett steg närmare det man önskar! Och ett steg i taget så kommer man fram!

  • Ett tavarligt liv är ett hållbart liv.
  • Med ett tavarligt sätt närmar vi oss en hållbar kropp,
  • hållbar planet,
  • hållbara relationer
  • ett hållbart jag
  • och närhet till livet självt.

Visst kan det menas med att ta vara på gamla kläder, ogräs och utgången mjölk. Och att man inte slösar och slänger i onödan. Men det finns mer, mycket mer att ta vara på och att vara tavarlig med. Du kommer att märka att tavarlighet är vad varje människa skulle ha haft stor glädje av tidigt livet  – och det vi ofta känner mer och mer tacksamhet för ju äldre vi blir.

Har du till exempel tänkt på vad det gör med dig att vakna upp tidigt och gå ut och möta solen i sin uppgång? Tavarligt är ofta gratis – det är en del av det för oss osynliga överflödet. Det där vi inte stannat upp för att förstå glädjen med. Och kraften i.