Tavarlig

Hejsan och välkommen till Tavarlig.se!

Min mormorsmor Lisa lärde sig som ung föräldralös piga att ta tillvara det livet bjöd. Hon blev en tavarlig kvinna och kunde sen med glädje i sinn’ ta hand om både sig och de sina på det lilla hon hade. Och på ett mirakulöst sätt växer allt det goda i närheten av en glad och tacksam själ.

Vi andra som försöker vara tavarliga strävar förstås efter att upptäcka överflöd och möjligheter istället för att ägna oss åt de brister som dyker upp i livet.

I takt med att man tränar in sig i denna underbara konst vågar man mer och mer lita på att man har det man behöver för att komma ett steg närmare det man önskar! Och med ett steg i taget så kommer man fram.

 

Ett tavarligt liv är ett hållbart liv. Visst kan det menas med att ta vara på gamla kläder, ogräs och utgången mjölk. Och att man inte slösar och slänger i onödan. Men det finns mer, mycket mer att ta vara på och att vara tavarlig med.

Om tavarlighet lärdes redan till små barn skulle det förgylla livet och samtidigt bespara oss många svåra stunder.  Tavarlighet kommer ifrån tacksamhet och en tro på att vi har vad vi behöver för att kunna gå ett steg till.  Och ett till…

Med ett tavarligt sätt närmar vi oss en plats i livet där inget fattas. En hållbar kropp, en hållbar planet, hållbara relationer, ett hållbart jag och närhet till livet självt!

Har du till exempel tänkt på vad det gör med dig att vakna upp tidigt och gå ut och möta solen i sin uppgång? Tavarligt är ofta alldeles gratis – det är en del av det för oss osynliga överflödet. Det där vi inte stannat upp för att förstå glädjen med. Och kraften i.