Om mig

  Alltid på jakt efter den enkla och kraftfulla i livet.

Det är jag det – Madeleine Blomberg. Det som är naturligt attraherar mig. De enkla känns uppbyggande. Jag tror på tron själv, på enkelhet, tacksamhet, skapande och tjänande – och att vi alla är medskapare av vårt liv. Det är min övertygelse att vi alla är älskade av vår Skapare och att han fyllt oss proppfulla av kraft för att använda till egen uppbyggnad och till att dela med oss av.

Folk omkring mig tycker att jag är oftare borta än hemma, att jag reser och far hela tiden. Sanningen är den att ja, vi reser en del, och gärna. (Bilder du ser är ofta hämtade från Frankrike.) Men inte tillräckligt – för tiden räcker inte till!

Jag är en äkta periodare och högst opålitlig när det gäller mat. Gillar allt möjligt. Äter gärna rent, nyttigt och hemodlat och deklarerar stolt att jag äter inte mycket socker men ”skryter” nästa minut om att jag tar vara på mitt ogräs och gör maskros”honung”. Med hjälp av socker, naturligtvis.

I övrigt är jag glad periodare på: Släktforskning – evig nybörjare, skrivande (Har säkert trettio titlar som far runt i huvudet och väntar på att bli böcker – och har till min egen förtjusning just avslutat en bok med titeln: ”Mor Lisas bok -eller hur man som släktforskarnovis skapar en höna av en fjäder” Och är inne på nummer två – fortsättningen på dramat om ”Släktforskning Light” – en salig blandning av minnen, forskning och ren fantasi = inlevelse.

Utbildningar jag har: Mulimediaproducent och datatekniker, undersköterska och skötare och på senare år utbildar jag mig ständigt i konsten att lära min kropp samarbeta med mina önskningar. Att förstå vilken potential vi människor har att styra våra liv och vår lycka!

Jag gillar att gå vidare och förbi tyngden av diagnoser som definierar oss och istället hoppas på att våra inre krafter en dag får en given plats i sjukvården – för vår hälsas och välbefinnandes skull! en i detta – och på senare tid har jag gått kurser i hur man skaffar sig både hälsa och ett lyckligt liv.

Integritet – ett ord som fascinerar mig. Det betyder i korthet HEL. Det är det som får igång mig. Att känna mig hel är viktigt. Gör jag för mycket av något så missar jag något annat – och känner mig vissen och långt ifrån hel och lycklig. Att ha mål men glömma det viktigaste i livet – det man tar för givet – det gör mig miserabel och långt ifrån hel och lycklig! Det är då jag ”slår på mig själv” och tycker att jag är en idiot. Oftast har jag rätt -men med lite eftertanke och planering så brukar det gå att stoppa upp dårskapen och få ordning i livet igen.

Sällan lider jag av Bristsjukan, som jag tror är den värsta av diagnoser, den skapar inte bara avund utan också ”riktiga! sjukdomar, tänker jag. Där börjar resan för många av oss. ”Vad har jag?” är en bättre start på läkning än ” Vad har jag inte?”

Det finns så mycket gott och så många goda människor runt mig att det svindlar. Och det tavarliga livet känns som rikedom och läkedom för kropp och själ. Inga symtombehandlare duger när vi väl förstår rikedomen vi fått som gåva av Livet själv! Ju äldre jag blir – desto mer förstår jag att det enkla är det sköna. Det vill jag dela med mig av. På så sätt kan alla känna sig rika. Och det är väl en härlig tanke!