Plastpåsar och toarullar är tavarliga ting!

Länkar till tavarliga ting och tankar


Ingen kan komma och säga att jag aldrig slänger något. Men – det slår aldrig fel … om jag någon gång slängt något så ångrar jag det snart. Oftast väldigt snart. Trots det kastar jag saker – mest bara för att det ska vara så. Alla andra är ju så duktiga på att rensa och kasta. De verkar inte se potential i någonting medan jag som verkligen kan koka soppa på en spik och göra en höna av en fjäder jag… känner att jag också måste kasta för att vara normal.

En gång var jag djärv nog att kasta en bit av en ukulele som jag inte sett till på flera månader och trodde var borta för evigt. Vad tror du hände? Strax upptäckte jag att den låg i “lag-hyllan” och väntade på sin lilla bit. Sen var det kört med den musiken! En annan gång slängde jag en hel och snygg torktumlare – den hade inte fungerat de senaste gångerna så varför spara? Alla normala människor kastar en torktumlare som inte fungerar. Det var bara det att en tid efteråt pratade någon om att man kan glömma att tömma vattenbehållaren… Det kan ha varit det som gjorde att den inte fungerade. Håhåjaja. Men det blev fint med utrymme i vår lilla tvättstuga…

Elände – kan det vara att kasta allt man inte för stunden behöver. Lika stort elände kan det vara att spara allt man tror man kan komma att ha nytta av! Det gäller att tänka lite smart – och vara lite ödmjuk och tro på lösningar. Kanske lära lite mer om återvinning och senskapa plats för lite “bra-å-ha-grejer”?

Det finns väldigt många bra sidor om återvinning nu för tiden – t ex här i denna länken Återvinningstips.

Men var ska du förvara allt tills du behöver det? Här har du sex supertips för små utrymmen. Och en annan för snygg inneförvaring här!

Men om du specifikt har ett lager av pappersrullar och påsar – eller saknar något du kunde ha gjort om du inte kastat dem… Då gör du aldrig om det efter att ha sett dessa 5-minutes craft-videor. 😀

Pappersrullar – varför ska man inte bara kasta bort dem?

Jag tänker använda några rullar genast – och ha mina till att plantera i! Och sen kanske att trycka textilier med! Och kanske till att rädda mina byxor från fula veck. Och så…. Ja,se själv – kanske du vill ha dina rullar till något annat? 🙂

Tips du inte tänkt på när du kastar alla papprullar!

Och så det där med helt vanliga sockar – tänk så fiffigt man kan göra med dem! För att inte tala om påsar och kassar! Fina presenter och nyttiga påklädningstips. Ja, denna video rymmer en hel del bra för vardagen. Om inte annat så kan de tjäna som en underhållande stund. Det är inte heller det sämsta! Här har du länken till påsar och sockar och annat kul!

Problemet är bara en kasse bort!

Nej, nu velar jag emellan att göra små odlngsaskar och börja så eller sätta igång att återvinna en gammal fin tavelram så jag slipper gå tomhänt på kalas. Hoppas den blir uppskattad! 🙂

Ha en bra dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *